pátek 17. června 2016

Láska mezi písmenky - Jodi Picoultová, van Samantha Leerová

Láska mezi písmenky - Jodi Picoultová, van Samantha Leerová
Nakladatel: CooBo
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2016/04
Počet stran: 320
Vazba: Pevná


Anotace: Co by se stalo, kdyby se princ z pohádky ocitl v našem světě a musel třeba chodit do školy? A naopak, co by obyčejný kluk dělal v pohádkovém příběhu? Šestnáctileté Delilah se povedlo nemožné – dokázala vytáhnout okouzlujícího prince ze stránek oblíbené pohádky a vyměnit ho za svého kamaráda Edgara. Setkat se tváří tvář s Oliverem bylo jako kouzlo, ale co s takovým princem v našem světě? Přece jen tu máme trochu jiná pravidla, a tak se Oliver musí stát obyčejný klukem a začít chodit do školy, i když ani neví, jak se přechází přes ulici. Zato Edgar se musí vypořádat s rolí chrabrého prince, jehož život se při každém čtení opakuje. Hranice mezi stránkami knihy a skutečností je sice průchozí, ale může najít princ z pohádkového příběhu svůj šťastný konec v našem světě?

Jessamyn, máma Edgara napsala pohádkovou knihu pro děti Mezi řádky. Delilah je šestnáctiletá dívka, věčně zabořená v knihách. Jednoho dne ve školní knihovně objeví ve školní knihovně pohádkovou knihu pro děti Mezi řádky. Knihu si zamiluje a hlavně si zamiluje prince Olivera. Najdou společně způsob jak prince Olivera vytáhnout ze stránek pohádky a vyměnit za kamaráda Edgara. Edgar pohádkový příběh pozmění, aby se to povedlo. A tak princ Oliver místo Edgara chodí do školy, i když je pro něho tento svět neznámý a není to vždy jednoduché, ale jsou s Delilah spolu. Naopak Edgar se vypořádává s rolí prince, životem, který se při každém přečtení knížky opakuje. Knize se změny, které Edgar provedl nelíbí a tak začne příběh znovu měnit podle svého. Ovlivní to životy Delilah, prince Olivera, Edgara, jeho mámy Jessamyn i dalších lidí v našem světě i pohádkových bytostí v pohádkové knize.

Kniha se mi moc líbila, je úžasná. Je to kniha pro děti a mládež, ale mohou si ji přečíst i dospělí čtenáři. Knihu doporučuji těm čtenářům, kteří jsou snílci, romantické dušičky. I dospělí čtenáři mohou najít v knize určité kouzlo a moudrost. Kniha má nádhernou obálku a jsou v knize také krásné ilustrace. Jodi Picoultová patří mezi mé oblíbené autorky, ani tato kniha mě nezklamala a budu se těšit na další knihy této skvělé autorky.

Žádné komentáře:

Okomentovat