neděle 26. června 2016

Dobře se dívej - James Carol

Dobře se dívej - James Carol
Nakladatel: BB/art
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2016/03
Počet stran: 304
Vazba: Pevná


Anotace: Odpadlík z FBI a eso mezi světovými profilery Jefferson Winter je tentokrát postavený před nebývale složitý případ: nemá mrtvolu, nezná místo činu, přesto ví, že došlo k vraždě. To video s člověkem upáleným zaživa viděl nesčetněkrát. Čeká na další pachatelovy kroky, ale ty nepřicházejí. Winterovi však jeho excentrická intuice i zkušenost s životem pod jednou střechou se zabijákem napovídají, že má co dělat se sériovým vrahem. Současně ví, že odhalit ho znamená bolestně zasáhnout kořeny a tradice zdánlivě spořádaného maloměsta na americkém jihu.

Jefferson Winter vyšetřuje složitý případ. Nemá mrtvolu, nezná místo vraždy a přesto je přesvědčen, že jde o vraždu. Mnohokrát shlédl video s člověkem upáleným zaživa. Čeká, co pachatel udělá za další kroky, ale ty nepřicházejí. Věří, jde o sériového vraha. Při vyšetřování mu hodně pomůže černoch jménem Taylor, který je u policie začátečníkem. Jeffeson mu z mnoha důvodů dá přednost před jeho kolegy z víceletou zkušeností. Jefferson je ubytovaný v hotýlku U Hannah. Hannah jim při vyšetřování hodně pomůže. Winterovi při vyšetřování pomáhá i jeho vlastní zkušenost se sériovým vrahem, člověkem se kterým žil pod jednou střechou, aniž by někdo z rodiny něco tušil. Dokáží společně rozlousknout tento případ?

Kniha se mi líbila, čte se velmi dobře. Jedná se o velmi povedený thriller. Tato kniha je sice druhým dílem ze série, ale myslím, že jde číst i samostatně. Knihu Polámané panenky jsem bohužel nečetla, ale věřím, že si časem přečtu i tuto knihu. Trošku mi připomněla mou oblíbenou knihu Mlčení jehňátek. Za sebe doporučuji.

Stalo se Vám někdy, že jste přečetli knihu, která se Vám líbila, čtení jste si užívali a přesto jste těžko napsali recenzi? Mě se to stalo právě u této knihy.

Žádné komentáře:

Okomentovat