úterý 7. června 2016

Dlouhé stíny - Leila Meachamová

Dlouhé stíny - Leila Meachamová
Nakladatel: Knižní klub
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2013/11
Počet stran: 400
Vazba: Pevná


Anotace: Nový bestseller úspěšné spisovatelky, u nás proslulé fascinující rodinnou ságou POSELSTVÍ RŮŽÍ, sleduje tři přátele v letech jejich dospívání až do ukončení studia na střední škole, kdy je několik tragických událostí hluboce poznamená a vzájemně vzdálí. Stáváme se svědky jejich úspěchů i porážek až do chvíle, kdy se po letech znovu shledávají.

Emma Bensonová se ujme po smrti svého syna a jeho manželky jedenáctileté Cathy. Cathy začne chodit do kerseyské základní školy a Emma dohodla s Mabel, že chlapci 6. třídy Trey a John si vezmou Cathy na pár týdnů na starosti,aby Přechod do  této školy byl pro ni jednodušší. Zpočátku to není jednoduché, ale časem se z nich stanou dobří přátelé. Kluci si vezmou do hlavy, že Cathy pořídí štěně. Nakonec se rozhodnou, že štěně vezmou na zahradě může, kterému všichni říkají Vlčák. Vypraví se pro štěně, ale jsou přistiženi, ale když kluci řeknou, pro koho štěně je, Vlčák jim jedno štěně dá. Pak štěně odnesou Cathy, která má ze štěněte velkou radost. Přátelé dospívají a tak se mění vztahy mezi nimi. Trey onemocní příušnicemi, které ovlivní jeho život. Kluci jsou hráči fotbalu a sní Miamské univerzitě a Cathy sní o tom, že se stane lékařkou. Cathy se sblíží s Treyem, ale miluje ji i John. Pak se přiblíží utkání jejich týmu proti Deltonu. Chtějí si pojistit postup do okresního výběru, nebo dokonce i do celostátního a tak vymyslí praštěný plán, který ovšem vede k tragédii, která ovlivní jejich životy na spoustu let. Kluci dostávají šanci hrát fotbal za Miamskou univerzitu v Coral Gables na Floridě, kam nakonec půjde jen Trey. Cathy dostane státní prospěchové stipendium a tak může studovat na Millerově lékařské fakultě při Miamské univerzitě. ale nakonec je všechno jinak. Cathy zjistí, že je těhotná. Je přesvědčena, že otcem dítěte je Trey, ale ten to odmítá. Cathy tak místo studia medicíny, začne pracovat v restauraci U Bennieho, kde se jí daří. John se rozhodne stát se knězem, co se mu později podaří. Po mnoha letech se Trey vrací zpět do města a vyhledá Johna a řekne mu, že je vážně nemocný a umírá. Chce vyřešit mnohé z minulosti a tak se spoustu věcí odhaluje a také dojde k tragédii.

Kniha se mi velmi líbila. Měla jsem ji doma půjčenou z knihovny hodně dlouho a teď, nějakou dobu po přečtení nechápu, proč jsem tuto knihu tak dlouho odkládala. Jedná se silný příběh o přátelství 3 přátel a o tom, co může způsobit, když se některé věci tají. Kniha se čte velmi dobře. Jednou si ji přečtu znovu a znovu prožiji tento příběh o přátelství.

Žádné komentáře:

Okomentovat