sobota 19. března 2016

Vzkaz v láhvi - Nicholas Sparks

Vzkaz v láhvi - Nicholas Sparks
Nakladatel: Ikar
Edice: Edice světový bestseller
Pořadí vydání: 2.
Rok a měsíc vydání: 2014/10
Počet stran: 336
Vazba: pevná


Anotace: Milostný vzkaz v láhvi byl svěřen vlnám, dílem osudu jej oceán zanese na pláž Cape Cod, kde jej nalezne Theresa Osborneová. Rozvedená matka dvanáctiletého syna a novinářka píšící pro Boston Times si na pobřeží přijela na pár dnů odpočinout od práce a načerpat sílu do života, ve kterém se cítí osamělá. Svou něhou a vřelostí Theresu dopis natolik zaujme, že se vydává po stopách příběhu velké lásky, které nebylo dopřáno štěstí. 


Kdo je autorem dopisu? A proč nemohl být doručen adresátovi? Tajemství vzkazu a všechny otázky s ním spojené přináší Therese novou energii a nadšení do života. Avšak teprve když pozná pisatele, uvědomuje si, jak těžká a zranitelná může být její role v celém příběhu...

Theresa Osborneová si jede na pár dní odpočinout a načerpat sílu do života na pobřeží Cape Cod. Je zde na návštěvě na pár dní u kamarádky Deanny, která je šéfredaktorkou novin, kde Theresa pracuje. Theresa je rozvedená a má dvanáctiletého syna Kevina, který je na návštěvě u svého otce. Theresa si jednoho dne jde zaběhat a najde láhev vyplavenou na pláži a zjistí, že je v ní dopis. Dopis vytáhne a přečte a velmi ji zasáhne.
S kamarádkou Deannou se rozhodnou, že dopis otisknou v Theresině rubrice. Ani jedna netuší, co to způsobí. Spousta ohlasů, dopisů a objeví se další dopis... Theresa začne pátrat po muži, který dopisy napsal a rozhodne se odjet do Wilmingtonu pokusit se Garretta najít. Garretta skutečně najde a postupně se mezi nimi rodí přátelství, ovšem zastíněné tím, že Garrett se ještě úplně nevzpamatoval ze smrti své ženy Catherine. Po několika krásných dnech, které spolu prožijí, se Theresa vrací do Bostonu. Za nějakou dobu za Garrettem znovu přijede, tentokrát i se svým synem Kevinem. Garrett je oba učí potápět. Vztah Theresy a Garretta je nádherný, ale hodně ovlivněný tím, že žijí od sebe tak daleko a také tím, že Garrett se stále nevzpamatoval plně ze smrti své ženy natolik, aby se posunul v životě dál a žil s Theressou. Zvládnou to?

Kniha se mi velmi líbila a líbila se mi víc než film s Kevinem Costnerem v hlavní roli., který jsem viděla před několika lety. Kniha je čtivá, příběh nádherný i smutný. Došlo i na slzičky. Knihu doporučuji hlavně čtenářkám, které mají rády příběhy o lásce, přátelství. Já si knížku časem přečtu znovu a kouknu se v knihovně i po dalších knihách.

2 komentáře:

  1. Mne sa kniha tiež veľmi páčila! :) Sparksa naprosto milujem a kniha sa nedá s filmom vôbec porovnať :) Prajem peknú sobotu.

    OdpovědětVymazat