středa 14. prosince 2016

Světlo pod hladinou - Diane Chamberlainová

Světlo pod hladinou - Diane Chamberlainová
Nakladatel: Ikar
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2004/12
Počet stran: 368
Vazba: Pevná

Anotace: 
Když se Gina Higginsová dala přes celou Ameriku, aby odhalila tajemství majáku Kiss River, měla v ruce jen starý deník a v duši zoufalství. Vůbec netušila, že svým příjezdem do malebného kraje Outer Banks v Severní Karolíně rozpoutá sérii událostí, která změní život jí i mnoha dalším lidem. Nevěděla, že historický maják, cíl její cesty, před deseti lety poničila bouře a jeho svítilna s obrovskými Fresnelovými čočkami se zřítila do moře. A tak Gina změní původní plány a začíná se pomalu seznamovat s místními usedlíky, především se sourozenci Clayem a Lacey O´Neillovými, kteří jí nabídnou své přátelství. S úžasem zjišťuje, že mnozí z jejích nových známých mají tajemství, která se podivně proplétají s tím jejím, a usilovně se snaží najít způsob jak nechat svítilnu z hlubiny vyzvednout. Věří, že právě potopená část majáku skrývá klíč k její budoucnosti a poslední naději na záchranu jediného člověka, na němž jí záleží - dítěte, které na ni čeká na druhém konci světa.

Gina Higginsová se vydává na dalekou, důležitou cestu. Vydává se na jedno místo, k majáku Kiss River. Cesta je to pro Ginu důležitá, může jí změnit život. Když ovšem dorazí k majáku, zjistí, že je hodně poničený. Na majáku ji najde Clay O'Neill. Bydlí se svou sestrou Lacey v strážním domku a pozvou Ginu na večeři a nabídnou Gině ubytování. Netuší, že Gina o tomto domě ví mnohé. Gina získá pokoj, který patřil dřív Bess. Gina má deník Bess a i když ho zná znovu si čte Bessiin příběh. Gina má v plánu vyzvednout z moře svítilnu s obrovskými Fresnelovými čočkami. Je to pro ni velmi důležité. Pokud by se to povedlo, změnilo by to život nejen jí, ale také jedné holčičce, která čeká na svou šanci daleko odtud. Gina se seznamuje s místními, najde si práci a bojuje za maják. Není to jednoduché, naráží na spoustu problémů. Povede se Gině nechat svítilnu vyzvednout z moře? Jaká tajemství tím odhalí?

Kniha se mi velmi líbila. I když jsem si při čtení uvědomila, že jsem knihu četla před několika lety, čtení jsem si užívala, prožívala tento siný příběh. Diane Chamberlainová je moje oblíbená autorka a její knihy jsou momentálně pro mě to pravé.

Žádné komentáře:

Okomentovat