neděle 4. září 2016

Útěk z afrického pekla - Barbora Koudelková

Útěk z afrického pekla - Barbora Koudelková
Nakladatel: Alpress
Útěk z afrického peklaPořadí vydání: 1
Rok vydání: 2007
Počet stran: 196
Vazba: Pevná

Anotace: 

V devatenácti letech se Barbora zamilovala do afrického černocha a odjela s ním do Ghany.Na začátku jejího nového života probíhalo vše v pořádku, ale později si Barbora začala uvědomovat, že se stává bílým otrokem.Jak utéct z tohoto pekla plného ponižováním, znásilňováním a strachu o své děti?

Barbora je 19-ti letá dívka. Při jedné procházce Prahou se seznámí s Maxem. Poslouchá jeho vyprávění o cestách do Afriky. Vypráví také o muži jménem Ken. Vypráví jeho příběh.Ken pochází ze západoafrického státu Sierra Leone. Kenovi rodiče byli zabiti, rodina vyvražděna. Ken chce i s dědictvím Afriku opustit. Jaký je jeho skutečný příběh se Barbora dozví mnohem později...
Barbora získá Kenovo číslo na mobil. Od té doby je s Kenem v kontaktu, jen přejdou na emaily. Barbora se tak zdokonaluje v angličtině. Později se Barbora s Macem vypraví za Kenem do Ghany. Prožije s Kenem nádherný měsíc. Později se objeví problémy. Je tu Kenovo obrovské dědictví, ale je potřeba spousta peněz, aby se k dědictví dostal. 
Barbora odletí do Čech, sehnat peníze, chce Kenovi pomoct. Peníze sežene a letí zpět do Ghany. Nějakou dobu je dobře, ale časem začne Ken být hrubý a Barboru zabije. To ještě netuší, že se to bude mnohokrát opakovat. Také netuší, že peněz bude shánět ještě mnoho od různých investorů, podepisovat směnky, později z toho budou obrovské problémy. Barbora otěhotní, Ken je přesvědčen, že to bude dcera. Když se Ken dozví, že se narodí chlapeček, rozčílí se a Barboru zabije. Narodí se chlapeček jménem David. Barbora nemá na zaplacení nákladů v porodnici, tak se ocitne ve vězení. Po několika dnech pro ni Ken přijede. Později se narodí druhé dítě, dcera Jeniffer. Tentokrát je Ken nadšený. Soužití s Kenem je stále těžší, tak se Barbora i s dětmi vrátí do Čech. 

I když jsem tuto knihu četla před několika lety, znovu mně příběh Barbory velmi zasáhl. Příběh, který je ze začátku pohádkou, později šíleným peklem. Barbora je mně i přes její chyby, které ji přivedly do velkých problémů, sympatická.

1 komentář:

  1. O této knize jsem už slyšela, ale nečetla jsem ji. Musím však uznat, že vypadá opravdu zajímavě :)

    OdpovědětVymazat