sobota 24. září 2016

Dvojí život - Diane Chamberlainová

Dvojí život - Diane Chamberlainová
Nakladatel: Ikar
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2016/06
Počet stran: 384
Vazba: Pevná


Anotace: Když Tara a Emerson najdou dopis jejich blízké přítelkyně Noelle, která se dobrovolně rozhodla opustit tento svět, uvědomí si, že celé roky vedla druhý život, o kterém ony ani Noellini nejbližší neměli ani tušení. Proč se rozhodla odejít? Vždyť dávala lidem život – pracovala léta jako porodní asistentka a zdála se všem okolo spokojená a šťastná. Co ji vedlo k tomu, aby dlouhá léta tajila, že byla náhradní matkou jiným párům? A mohla tahle podoba jejího pokání napravit pocity viny? Kniha rozplétá soukromá dramata čtyř žen a jejich rodinných tajemství, která měla zůstat navždy skryta.

Noelle, Tara a Emerson jsou kamarádky. Kamarádky, které si navzájem pomáhají a jsou tu jedna pro druhou kdykoli je potřeba. Už nějakou dobu, pár dní, se Noelle svým kamarádkám neozývá. Taře Emerson je to divné, tak začnou pátrat a to, co zjistí, je tragické a změní to jejich životy. Noelle spáchala sebevraždu a kamarádkám zanechala dopis s omluvou a se svými přáními. Noelle pracovala spoustu let jako porodní asistentka. Byla i u porodů dětí Tary i  Emerson. Už na pohřbu se Tara s Emerson dozvídají překvapivé informace o Noelle, o kterých netuší. Když Tara s Emerson vyklízí domek Noelle, najdou nedokončený dopis. Začnou pátrat a hledat ženu, které byl určen. Tak se postupně dozvídají o druhém životě, který vedla jejich kamarádka. Kamarádka, kterou si myslela, že znají velmi dobře. Najednou měly pocit, že Noelle moc neznaly. Pátrání je postupně přivede k šokujícím a překvapivým odhalením, které mnoho změní. Osobně se jich ta odhalení týkají a objasní mnohé z minulosti a zároveň šokuje.

Kniha se mi velmi líbila, hodně mě zasáhla. Časem se k ní vrátím a také kouknu po dalších knihách této autorky. Jedná se o silný příběh o přátelství, o lásce i překvapivých odhaleních. O tom, jak kamarádka, kterou znáte velmi dlouho a myslíte, že ji dobře znáte, žije i druhý život. Tara i Emerson mi byly sympatické, a svým způsobem i Noelle, i když všechno, co udělala, není úplně jednoduché pochopit. Knihu doporučuji a čtenářkám doporučuji na chystat i kapesníčky. Dojde i na slzičky.

Žádné komentáře:

Okomentovat