neděle 7. února 2016

Za jasných nocí - Katherine Stone

Originální název: A midnight clear
Rok vydání: 2001, 1. vydání originálu: 1999
Počet stran: 272
Nakladatelství: Knižní klub
Překlad: Šárka Haviarová
Vazba knihy: Vázaná
Anotace: On: traumatolog Jace Colton, který je pronásledován vzpomínkami na peklo štědrovečerního požáru a bedlivě střeží vlastní samotu. Ona: Julie Anne Hayleyová se už dlouho ukrývá před životem za pomoci vzpomínek. Když jí zemře sestra, nemá už na vybranou a musí se konečně odhodlat k letu. Oni: Mají k dispozici šest dnů a šest nocí v Londýně. Jejich společný čas je jako sněhová vločka; něžný a dokonalý, ale stejně rychle taje. Jace musí odletět na pomoc obětem války. A když je znovu potká tragická událost, Julie a Jace musí doufat v zázrak, který se stává pouze za jasných nocí...

Je 23. prosince a na letišti se Julie Anne Hayleyová se odhodlává k nástupu do letadla do Londýna. 
Herečka Alexis Allenová se nepohodne se svým přítelem Jacem, proto s ním do Londýna neodletí a rozhodne se, že mu spolucestující vybere sama. Osloví Julii a přenechá ji své místo v letadle.
Během letu si Julie a Jace povídají. Jace se chce v Londýně "Vypořádat s Vánocemi" a svým způsobem také. Oba o Vánocích zažili ve svém životě tragédie, se kterými se potřebují vypořádat.
V Londýně Julie a Jace stráví 6 dní a nocí. Během nich si vzájemně vypráví o svých příbězích...
Jace musí odletět na pomoc obětem války a znovu je potká tragická událost

Kniha se mi líbila, příjemné čtení. Jedná se o příběh romantický s kriminální zápletkou. Je to příběh i k zamyšlení. Příběhy, které si vzájemně vypráví Julie a Jace jsou nádherné, ale také hodně smutné.
Přiznám se, že po přečtení prvních stránek jsem měla chuť knihu odložit. Překonala jsem to a nakonec se mi kniha moc líbila. Knihu si určitě časem přečtu znovu. Knihu jsem si koupila v létě na výprodeji v knihovně.

Četli jste tuto knihu? Líbila se Vám?
Jak se Vám líbí tento článek?

Žádné komentáře:

Okomentovat