sobota 6. února 2016

Danielle Steel a já

Ahoj

Dnešní článek bude věnován mé oblíbené autorce Danielle Steel.
Daniella Steel patří mezi mé autorky už několik let a ráda se k jejím knihám vracím.

V mé knihovničce je momentálně 13 knih
Dům pro mou láskuZázrakSíla odvahyProcitnutíPozdní láskaNevýslovná láskaCizí ženaJejí královská VýsostDomovDarKněžnaPrstenPegas

Během letošního roku určitě nějaká knihu přibude do mé sbírky. Mělo by jich vyjít během letošního roku několik, tak uvidíme. Knihy od Danielle Steel vydává nakladatelství Ikar.

O autorce:
Danielle Fernande Dominique Schuelein-Steel, známá pod pseudonymem Danielle Steel, je jednou z nejpopulárnějších spisovatelek v USA i na celém světě. Je autorkou více než osmi desítek románů, které jsou překládány ve čtyřiceti třech jazycích a pravidelně se drží na předních příčkách světových žebříčků bestsellerů. Materiál ke svým příběhům sbírá dlouhá léta a mnohé jsou inspirovány vlastními životními zkušenostmi. Několik jejích knih bylo převedeno do filmové a seriálové podoby. Svými příběhy napíná a dojímá řady čtenářek již přes dvacet pět let také u nás. Doma je Danielle Steel v San Francisku, ale mnohý čas tráví také v Paříži, která je jí druhým domovem již od dětských let. Psaní a rodina je pro ni vším

Mou nejoblíbenější knihou od Danielle Steel je:
Dar 

Anotace: V románu Dar vypráví Danielle Steel dva, zpočátku vzájemně nezávislé příběhy. Na jedné straně smutnou historii rodiny Whittakerových, kterou postihne strašlivá tragédie - smrt jejich malé dcerky Annie. Ze členů dosud šťastné a milující rodiny se stávají osamělí, zoufalí lidé. V druhé dějové linii líčí autorka životní peripetie Maribeth Robertsonové, šestnáctileté dívky, která podlehne svodům vyhlášeného školního krasavce. Nešťastná Maribeth za svou naivitu tvrdě zaplatí: přijde do jiného stavu a rodiče se jí zřeknou. Otec ji posílá do kláštera a zakáže jí vrátit se domů, dokud dítě neporodí a neodloží. Na jedné straně zde tedy stojí rodina truchlící nad ztrátou milované dcerky, na druhé straně opuštěná Maribeth, která očekává porod nechtěného dítěte. K rozhodnému zvratu dochází v okamžiku, kdy se Tommy Whittaker, bratr zemřelé Annie, do Maribeth zamiluje...

Jedná se o nádherný příběh dvou rodin, jejichž osudy se spojí a jednom nádherném daru.
Kniha patří mezi mé nejoblíbenější a ráda se k ní vracím a čtu znovu a znovu. Při čtení dojde, hlavně na konci knihy, na slzičky, tak doporučuji mít po ruce kapesníčky. Doporučuji. Já si knihu přečtu brzo znovu.

Další mou oblíbenou knihou je:
Nevýslovná láska

Anotace: První a zároveň poslední plavba Titaniku se zapíše i do života výjimečné rodiny Winfieldů. Edwina Winfieldová, vracející se po zásnubách z Anglie, se přes noc stává ženou oplakávající smrt rodičů i muže, kterého milovala. Sama se svými pěti sourozenci se vrací do San Franciska a přebírá ohromnou a nečekanou odpovědnost za vydávání rodinných novin a za celou domácnost. Edwina si umíní udržet rodinu pohromadě. Dvanáct let se pečlivě vyhýbá jakýmkoli citovým závazkům, ale když se jedno dítě po druhém staví na vlastní nohy a odchází, nakonec se i ona osvobozuje od přízraků těch, které milovala a ztratila. Přestože se její život nečekaně změnil, dokáže jej prožít plněji, než by kdy očekávala...

Příběh vypráví osudy rodiny Winfieldů, jejich plavba na Titanicu a dál osudy Edwiny a jejich sourozenců po tragédii...
Opět nádherný příběh a opět doporučuji kapesníčky, bulím pokaždé na stejných místech knihy. Doporučuji. I tuto knihu si přečtu znovu.

Další mou oblíbenou je:
Prsten

Anotace: V nacistickém Německu se krásná manželka vlivného bankéře zamiluje do nadaného spisovatele, jehož židovský původ znamená pro oba velké riziko. Prsten, který po ní zdědí její dcera Ariana, zůstává poutem lásky, z něhož dívka čerpá posilu ve víru válečných událostí i později, kdy se jí podaří z Německa uprchnout. A právě tento rodinný prsten, jehož se Ariana i v nejhorších časech odmítá vzdát, jí nakonec jako neviditelný most umožní přejít od minulosti k budoucnosti.

V tomto příběhu sledujeme osudy Ariany v nacistickém Německu a prstenu, který je s Arianou stále, během celého příběhu...
A opět kapesníčky... Já si knihu letos určitě přečtu znovu.

Další mou oblíbenou knihou je:

Anotace: Kněžna Zoja - vzdálená sestřenice cara - utíká jako 17letá z Ruska do Paříže. Mezi americkými vojáky pozná Andrewse, s nímž odchází do New Yorku. Několik let rodinné idyly ukončí hospodářská krize... Sledujeme osudy obdivuhodné ženy, její radosti i strasti.

V tomto příběhu sledujeme osudy Kněžny Zoji, radosti i starosti... Opět nádherný příběh.
Doporučuji

A další je: 

Anotace: Jeden z mnoha romantických příběhů známé spisovatelky Danielle Steel. Liz a Jackovi Sutherlandovým přálo v životě štěstí. Během osmnácti let manželství si vybudovali spokojenou rodinu, úspěšnou právnickou praxi a útulný domov ve vile na Hope Street nedaleko San Franciska. Najednou se rázem všechno zhroutí. Den začal radostně jako každé jiné vánoční ráno, byl nabitý očekáváním a prostoupen dětským smíchem. Pro Jacka ale skončila pětiminutová zastávka v kanceláři tragédií. Liz náhle osaměla, ocitla se tváří v tvář bolestným otázkám a dolehla na ni neúnosná ztráta. Jak bude moci žít bez manžela, spolupracovníka a svého nejlepšího přítele? Jak se může oddávat zármutku, když musí utěšovat pět zdrcených dětí, z nichž jedno je navíc postižené? Avšak jako v každém romantickém příběhu Danielle Steel - Liz přichází do kontaktu s lékařem svého nejstaršího syna, který ji i přes ještě živou lásku k muži přitahuje a zjišťuje, že tento nový vztah jí přináší novou naději. S blížícím se prvním výročím manželovy smrti ji však postihne ještě osobní krize, po níž se bude moci ohlédnout za rokem zármutku a vykročit vstříc novému životu.

Nádherný příběh o úžasné ženě Liz a její rodiny a opět je potřeba mít po ruce dostatek kapesníčků.
Doporučuji

A další:

Anotace: Madeleine Hunterové pomohl její druhý manžel najít nové sebevědomí, které ztratila v prvním manželství. Je úspěšnou moderátorkou televizních zpráv, muž působí jako prezidentův poradce v Bílém domě. Ale ani nové soužití není bez chyby. Manžel Jack ji sice zahrnuje přepychem, ale nenápadně ji i ponižuje, ovládá její myšlení, city a chování. Za jeho láskyplností se skrývá touha vlastnit ji. Madeleine si uvědomuje, že je na něm zcela závislá. Ve výboru na pomoc týraným ženám se seznámí s Billem, který ji přiměje, aby své manželské problémy řešila. Najde Madeleine odvahu získat zpět svou nezávislost?

Příběh o Madeleine Hunterové, první manžel ji týral fyzicky, druhý psychicky...Najde Madeleine znovu štěstí a lásku?
Doporučuji

Četla jsem i další knihy od Danielle Steel, ale měla jsem je půjčené z knihovny.

Ještě bych chtěla doporučit jednu knihu:

Anotace: Nick Train byl od chvíle co se narodil, matčinou radostí a chloubou. V devatenácti letech utichlo jeho srdce navždy. Láska, odříkaní, strach i odvaha lemují krátkou životní pouť syna světoznámé spisovatelky Danielle Steel, křížovou cestu naplněnou utrpením, kterou však stálo za to projít. Přestože od jeho smrti uplynula teprve krátká doba, našla v sobě autorka dost síly i odvahy a pustila se do příběhu, který tentokrát nemusela fabulovat.

Příběh syna Nicka, který měl maniodepresivní psychózu a zemřel velmi mladý.

A co Vy a knihy od Danielle Steel? Jaké knihy jste četli a jak se Vám líbily?

Přeji pohodový sobotní večer.

2 komentáře:

  1. Musim priznat, ze od teto autorky jsem jeste zadnou knihu necetla, i kdyz uz jsem po nich pokukovala, ale po tvem clanku to budu asi muset napravit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já za sebe knihy od Danielle Steel doporučuji. Jsou knihy, které mám moc ráda a o nich jsem psala ve článku. Nekupuji si všechny knihy, jen které mě zaujmou.
      Určitě zkus některou knihu přečíst. Přeji příjemné čtení.

      Vymazat