neděle 22. října 2017

Marťáskův týden s knížkou 27

Ahoj
Je tu neděle a pravidelné ohlédnutí za mým knižním i neknižním týdnem. V práci jsem měla ranní, tak mě zmáhalo ranní vstávání. 

Přečtené knihy
Tento týden jsem přečetla 2 knihy a jednu rozečetla. 
První přečtenou knihou byla kniha Nádherný život - Danielle Steel.

Kniha se mi velmi líbila. Příběh je velmi zajímavý. Příběh Blaise a její dcery Salimy. Vše se zdá být ideální, ale není to úplně pravda. Blaise je úspěšnou reportérkou a svoji práci miluje. Dcera Salima trpí od dětství cukrovkou a postupně ztratila zrak. Salima chodí do speciální školy, kde je o ni dobře postaráno a žije odděleně od matky. Oběma t takto vyhovuje, ale pak na nějakou dobu zavřou školu a Salima se vrací k matce a spolu s ní i asistent Simon. Nejdříve vzájemné vztahy nejsou ideální, ale časem si k sobě všichni cestu najdou. Jak to dopadlo se dozvíte, když si knihu přečtete. Není to jen romantický příběh, je tam mnohem víc. Za sebe doporučuji.

Druhou přečtenou knihou byl recenzáček.
 

Kniha se mi velmi líbila, je velmi zajímavá. Roxette patří k mým oblíbencům, tak jsem si ráda přečetla tuto knihu. Život Marie není vždy idylický a i když si sáhla na dno, bojuje dál. Život v chudobě, smrt sestry a vážná nemoc, s tím vším musela Marie bojovat. Na recenzi pracuji. Bude brzo.

Včera jsem rozečetla tuto knihu
 
Kniha Koruna je pátý díl série Selekce. Už víte, že mě tato pro mě pohádková série baví.

Tento týden jsem byla i v knihovně. Byla jsem vrátit knihu, zatím jsem hodná, další knihy jsem si nedonesla. Několik knih mám rezervovaných, ale zatím nejsou volné. Jinak se celkem krotím, i když vyhlédnutých knih, které bych si přečíst chtěla, je spousta.

Na cestě ke mně je další recenzáček a zjistila jsem, že kniha bude pěkně baculatá. Má totiž 720 stránek. Tak uvidím jak se bude číst. Už se na ni moc těším.

Celý týden jsem se těšila, že nebudu muset brzo vstávat, ale byla jsem včera vzhůru brzo. Stává se mi to. Jinak jsem včera byla extrémně líná, nechtělo se mi dělat vůbec nic. Asi to bylo tím počasím.

Dnes už to bylo lepší, tak jsem se pustila do úklidu. Manžel se ráno vydal k rodičům, za bráchama a slíbil, že přijde a uvaří vepřový guláš. Umí uvařit výborný guláš. Jenže se tam tak trochu zapomněl. Nejdřív mě to zlobilo, ale pak jsem se pustila do vaření guláše já a povedl se. Všechno zlé je k něčemu dobré.

Přeji pohodový nedělní večer a úspěšný příští týden. Já se jdu chystat do práce na noční.


1 komentář:

  1. Na Omegu nedám dopustit, a na tuhle knihu se taky chystám 😊 Jsem zvědavá, jak se ti bude líbit Koruna 😊

    OdpovědětVymazat