neděle 21. května 2017

MARŤÁSKŮV TÝDEN S KNÍŽKOU 5

Ahoj
Je tu neděle a Marťáskův týden s knížkou.


Minulý týden byl mimořádně zdařilý, tedy na mě, přečetla jsem 3 knihy. Tento týden byl na čtení slabší. Tentokrát vám žádnou přečtenou knihu neukážu. Minulou neděli jsem začala číst tuto knihu


A momentálně jsem na straně 301. Knihu jsem už jednou četla, ale protože je to výborná kniha, znovu jsem si knihu půjčila z knihovny a pustila se do čtení. Čtení si užívám, i když jsem toho za tento týden tolik nepřečetla. Není to knihou, ta je opravdu výborná, jen jsem čtení tento týden moc nedala. Snad bude příští týden lepší. Co Vy a Zlodějka knih?

Tento týden jsem narazila na článek na zajímavé téma a to měření lásky ke knihám. Podle mě je to neměřitelné a navíc to každý máme nastavené jinak. Podle mě je hlavní, že čteme rádi. Někdo si knihy kupuje a má nádhernou plnou knihovničku, jiný má pár knih a chodí do knihovny. Někdo čte hodně rychle a přečte hodně knih za měsíc a jiný čte pomalu a přečte tak mnohem méně. Podle mě je to v pořádku. Já to mám takto. Jak už víte chodím do knihovny a má hromada knih z knihovny je stále obří. Knihy si kupují, ale méně. V mé knihovničce je momentálně přibližně 138 knih. A co se týče rychlosti čtení? Jak kdy. Někdy čtu jednu knihu i tři týdny, jindy dokážu přečíst knihu za den. Záleží na knize a mé čtecí náladě. Jak to máte Vy?

A tento týden Irenka (Rodaw z Knihánkova) zveřejnila datum knižního srazu, který bude 15.7.2017. Datum jsem si zapsala pečlivě do diářku a už se na Irenku a na knižní sraz moc těším. Účast zatím vypadá dobře, je tam několik lidiček na které se moc těším, že je uvidím znovu nebo konečně poznám osobně. Dokonce jsem si na tabletu našla aplikaci a spustila odpočítávání dnů. Jak malá holka, jak kdyby mě nebylo skoro 43 let. Tešení na sraz je prostě veliké. Koho z Vás tam uvidím?


Tento týden jsem byla v práci i v sobotu, naštěstí jen do 12:00. Vstávání po odpolední bylo krušné, moc jsem toho nenaspala, ale zvládla jsem to. Zbytek soboty byl odpočinkový.

Dnes jsem dopoledne vařila a uklízela a odpoledne jsem se pustila do chodníku před domem, bylo tam hodně moc trávy. Já než se do něčeho pustím, tak to trvá, ale pak to jde rychle. Čeká mě toho na dvoře a před domem hodně. Manžel už několik dní slibuje, že poseče trávu, tak snad se do toho brzo pustí, jinak budu jak zakletá princezna. Pak jsem musela do vany, jelikož jsem byla mooooc špinavá. Při pracech venku se dokážu zašpinit až neuvěřitelně. Pak něco dobrého na jídlo a už jsem se vrhla na dnešní článek.

Přeji pohodový večer a pohodový celý příští týden. A v neděli se zas koukneme na můj knižní a neknižní týden.

Jaký byl Váš týden? Jaká kniha Vám dělala společnost?

3 komentáře:

  1. Mne teď dělá společnost vlastní kniha, ne recenzní, Zabij mě znovu od Rachel A. a celkem zajímavé :)
    Jinak k té Zlodějce knih. Ja ji začala číst a po pár stránkách to znechuceně vzdala. Strašná nuda, nic se nedělo. Ale určitě ji dám šanci. Myslim si,ze bylo na ní špatne období :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Zabij mě znovu kouknu. Co se týče Zlodějka knih doporučuji dát šanci, je to výborná kniha. Příznak se, že, když jsem četla knihu poprvé, byl problém se ze začátku začíst a zvyknout si na styl jak je kniha psaná. Pak už se mi kniha líbila. Teď čtu knihu podruhé a čtení si užívám.

      Vymazat
  2. Tenhle týden jsem dočetla Dceru čarodějnice a druhý díl Aristokratky, a možná stihnu dočíst Divergenci :) Konečně pominula čtecí krize a můžu se vrátit do starých kolejí :)

    OdpovědětVymazat