neděle 23. dubna 2017

Sedm sester - Lucinda Riley

Sedm sester - Lucinda Riley
Nakladatel: Víkend
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2016/09
Počet stran: 464
Vazba: Pevná

Anotace:Na luxusní sídlo Atlantida na soukromém poloostrově ženevského jezera se sjíždí z různých koutů světa šest mladých žen, které přivedla domů smutná událost: smrt jejich adoptivního otce. Každá ze sester dostává jako dědictví i dopis s údaji, podle nichž může najít svou biologickou rodinu. 
A tak se nejstarší ze sester, půvabná překladatelka Maia, ocitne v Brazílii, kam ji souřadnice z otcova dopisu zavedou. V Riu de Janeiru se s pomocí místního spisovatele Floriana vydává po stopách vznešené a kdysi mocné rodiny Aires Cabralových a zjišťuje, že při odhalení záhady svého původu se musí vrátit o několik generací zpátky. K prababičce Izabele, která se během stavby slavné sochy Krista jako již zasnoubená osmnáctiletá dívka dostává s rodinou hlavního architekta projektu do Paříže, kde se vášnivě zamiluje do mladého sochaře Laurenta. Jejich tajná láska pokračuje i v Riu, a ačkoli se Izabela kvůli rodičům provdá za svého urozeného snoubence, nezůstane bez následků… Maia během pátrání po pohnutých osudech žen ze své rodiny propadá víc a víc kouzlu rodného Ria, ale i kouzlu svého sympatického průvodce. Cesta do minulosti jí pomáhá smířit se s nešťastným rozhodnutím v mládí, které po léta tajila…

Táta Sůl postupně adoptoval šest dcer, z různých koutů světa. Po jeho smrti se všech šest sester sjíždí na luxusní sídlo Atlantida. Každá ze sester dostává dopis s údaji, které pomohou k nalezení biologické rodiny. Jako první se vydává hledat svou biologickou rodinu nejstarší ze sester, Maia. Maia se ocitá v Brazílii v Riu de Janeiru. S pomocí místního spisovatele Floriana se vydává po stopách rodiny Aires Cabralových. Na počátku se setkává s problémy, ale postupně se dostane k informacím o této mocné rodině. Ve svém pátrání se musí vrátit o několik generací zpět. Poznává osudy žen této rodiny a ovlivní to i její život. Cesta do Ria nebyla jen hledáním biologické rodiny a seznámením s osudy žen, ale také cesta k smíření s vlastními rozhodnutími v minulosti a cestou k sobě samé.

Kniha se mi velmi líbila. Jedná se o zajímavý silný příběh o hledání biologické rodiny. Knihu jsem četla dlouho, ale nebylo to knihou, bylo to velkou únavou. Knihu doporučuji především čtenářkám, které rady čtou o nelehkých osudech žen jedné rodiny. Já se kouknu i po dalších knihách této autorky.


Žádné komentáře:

Okomentovat