neděle 5. února 2017

Šťastní a veselé - Petra Zahřívalová

Šťastní a veselé - Petra Zahřívalová
Nakladatel: YXZ
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2015/09
Počet stran: 320
Vazba: Pevná

Anotace:  Nemusíte mít rádi Vánoce, aby se děly zázraky. Nemusíte napéct hory vánočního cukroví, aby vám Ježíšek přinesl, co si přejete. Některá přání si můžete splnit i sami. Román Šťastní & veselé vám nadělí pořádnou dávku romantiky. Helena vzbudí děti, nasnídá se a odjíždí do práce. Co o jejím manželství vypovídá, že nevzbudila manžela a nepřipravila mu snídani? Naštěstí nemá čas o tom přemýšlet. V práci to jde ráz na ráz a Helena se vrací s výpovědí v ruce nečekaně domů. Manžel sice tvrdí, že mu není dobře a musel zůstat doma, ale jeho asistentka nenechá Helenu na pochybách. Helenin život se hroutí jako domeček z karet... A za měsíc tu ještě ke všemu budou Vánoce. Je tedy ideální čas napsat dopis Ježíškovi. Co všechno si kdy přála? A co si přeje teď? Helena si prostě napíše seznam a pak bude jen odškrtávat jednotlivé položky, jak si svá přání bude plnit. Není přece nic jednoduššího než vyrazit do Paříže nebo zavolat Jardovi, své lásce z vysoké školy, na kterého se tehdy bála jen podívat...

Helena dostane v práci nečekaně výpověď a když dorazí domů, zjistí, že manžel je doma a tvrdí, že mu není dobře, proto zůstal doma. Ovšem přítomnost kolegyně z práce, vypovídá o něčem jiném. Odejde z domu a zajde do jedné kavárny, kde narazí na pozorného číšníka, který jí poradí, že má napsat Ježíškovi svá přání. Je před vánoci, tak se Helena rozhodne tento dopis, nebo spíš seznam napsat. Chce si splnit sen jet do Paříže, ale když čeká na vlak, někdo Heleně ukradne kabelku. Kabelku ji vrátí a tím se do jejího života dostane Tomáš. Od manžela odejde a bydlí u kamarádky. Ta ji zapojí do organizace Benetice na záchranu chrtů. Do benefice Helena zapojí i Tomáše. Chce si splnit i další přání ze seznamu a zavolá svému spolužákovi z vysoké školy, do kterého tenkrát byla zamilovaná. Telefonní hovor probíhá velmi zvláštně, ale Jarda souhlasí, že se setkají. Setkání se uskuteční. Bude z tohoto setkání něco víc? Co bude dál? Jak se všechno zamotá?

Kniha se mi velmi líbila, je to příjemná od dechovka a zajímavý příběh o vánočních přáních, o vztazích a o životě a jeho změnách.

1 komentář:

  1. Sice už jsou svátky chvíli za námi, ale přesto jsi mě navnadila na doplnění mé knihovničku. Zrovna hledám nějakou příjemnou oddechovku.

    OdpovědětVymazat