neděle 5. února 2017

O fous líp - Petra Zahřívalová

O fous líp - Petra Zahřívalová
Nakladatel. XYZ
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2016/10
Počet stran: 320
Vazba: Pevná

Anotace:  Středobodem Jitčina života je její manžel a děti. Když ji manžel opustí, zjišťuje, že si nejspíš nesežene práci, protože nemá žádnou pořádnou praxi. Nezbývá jí než přijmout místo v Paláci jógy, ačkoli tamní zaměstnanci na ni působí podivínsky. Než se Jitka rozkouká, její život se otočí o 180 stupňů. Věci, které považuje téměř za zázrak, se však začnou dít teprve tehdy, když pochopí, že klíčem k jejich uskutečnění je láska k sobě samé.

Jitka se setká se svou kamarádkou Ivou v čajovně. většinou Jitka s Ivou zašly spíš na sklenku vína, ale co se Iva dala na Taiči a zamilovala se do mladého instruktora, je vše jinak. Jitku většinou setkání s Ivou těší, tentokrát je to jinak. Těší se až se rozejdou a Jitka se bude moci vrátit k manželovi a dětem. Doma ovšem Jitku čeká nemilé překvapení. Jitka se od manžela dozvídá, že už s ní nechce žít. Má naplánováno, že mu zůstane dům a Jitku vyplatí a ta si koupí pro ni a pro dcery byt. A tak se i stane. Nejdříve dcery mezi nim pendlují a u každého z rodičů je jedna dcera, což je na jednu stranu dobré, protože dcery mezi sebou nemají pěkný sesterský vztah, ale nakonec to nefunguje. A tak obě dcery jsou s Jitkou. Jitka si hledá práci a podaří se jí to až v Paláci jógy, kde má dělat koordinátorku. Práci jí doporučí právě kamarádka Iva. Práce se jí postupně velmi zalíbí, i když ze začátku si to nemyslí. Začne cvičit pravidelně jógu, přejde i s dcerami na veganskou stravu. Vztah dcer se velmi zlepší. Jako koordinátorka jezdí spolu s ostatními s Paláce jógy na víkendové relaxační pobyty. Jitce se velmi zlepší život, je tu i naděje na nový vztah. Najde Jitka štěstí a lásku? Najde štěstí i její bývalý manžel?

Kniha se mi velmi líbila. Jedná se o příjemnou oddechovku, zároveň je to i krásný příběh o tom jak se to v životě může zamotat. Příběh o hledání sebe sama, o cestě za poznáním, o změnách životního stylu a nalezení smyslu života.


Žádné komentáře:

Okomentovat