pondělí 8. července 2019

Provaz lží - Christopher J. Yates

Provaz lží - Christopher J. Yates


Patrick, Matthew, Anetta, přátelé a jeden osudný den a jeden zločin. Chcete se dozvědět víc? Pak neváhejte a pusťte se do čtení. 


Název: Provaz lží
Autor: Christopher J. Yates
Nakladatel: Cosmopolis
Počet stran: 360
Rok vydání: 2019

Recenze
Patrick, Matthew a Anetta jsou přátelé a chodí spolu do školy. Je jim 13 a 14 let. Patrick a Matthew vyrážejí často na dobrodružné výpravy do hor, kde hráli různé hry bez dozoru dospělých. Mezi nimi byla i úniková hra, které říkali "Houdini". Jednoho horkého srpnového dne roku 1982 s chlapci do hor vyrazí i Anetta. Toho dne dojde k neštěstí, ke ke zločinu, který je už navždy spojí. O 26 let později se všichni tři znovu setkají a pomalinku rozplétají Provaz lží

Kniha je rozdělena do tří částí. V jedné části vypráví svou verzi příběhu Patrick, v další Anetta a v poslední části Matthew. Každý z nich popisuje příběh ze svého úhlu pohledu a každý z nich má svá tajemství. Současně prožíváme jejich příběh o 26 let později, v roce 2008.

Kniha se mi líbila, ale bylo to čtení těžší. Kniha je spíš psychologický román a myslím si, že nesedne každému. Je zajímavé vědět jaký zločin se stal, kdy se to stalo, kdo to udělal a pomalinku příběh rozmotávat. Své čtenáře si jistě kniha najde, ale spíše mezi těmi, co mají rádi psychothrillery a psychologické romány. Obálka je velmi povedená.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Nakladatelství Cosmopolis

Moje hodnocení: 80%

Žádné komentáře:

Okomentovat