neděle 15. ledna 2017

Tag - Deset knižních "nebo"

Ahoj
K napsání toho článku jsem se inspirovala u Šárky na blogu Můj knižní ráj. Článek se mi líbil, i otázky, tak jsem se rozhodla, že je sepíšu také. Tak jdu na to.

Deset knižních "nebo"
1. Knížka nebo film?
Je to různé. Většinou, když čtu knihu a vidím i film, kniha se mi líbí víc. I když pravidlo to není. Někdy si oblíbím spíš knihu, jindy film.

2. Papírová nebo elektronická kniha?
Tady mám jasno. Vyhrává to papírová kniha. Stále jsem věrna knihám, i když proti elektronickým nic nemám a zvládla bych to, ale listovat knihou, číst stránku za stránkou mám prostě raději. Jednou se to třeba změní, ale momentálně je to takto.

3. Hardback nebo paperback?
Mám raději hardbacky. Mám ve své knihovničce i paperbacky, ale pokud to jde, tak koupím hardback. Vyjímku jsem udělala při poslední objednávce z Knižního klubu. Neodolala jsem a objednala si knihu Psí poslání. Je to paperback, ale ta obálka je nádherná, tak jsem udělala vyjímku.

4. Tlustá nebo tenká?
Tlustší knihy mě někdy zprvu odradí, ale neřeším to. Když mě kniha zaujme, vyšší počet stran mi nevadí a čtení si užívám.

5. Klasika nebo novinka?
Je to různé, někdy sáhnu raději po novince, jindy raději klasika. Když o tom přemýšlím, spíš čtu novinky.

6. Knihkupectví nebo knihovna?
Ti z vás, kteří čtou mé články pravidelně, ví o mé závislosti na knihovně. V knihovně jsem často a má hromada knih z knihovny je stále obří. Letos bych chtěla číst víc knih z mé knihovničky, čeká tam spousta knih, které jsem ještě nečetla. Knihkupectví mám také ráda, má to své kouzlo a kolikrát jdu do knihkupectví jen relaxovat a třeba si žádnou knihu nekoupím. Knihy si kupuji, ale knihovna vyhrává.

7. Jméno autora nebo název knihy?
U knih mých oblíbených autorů zpozorním, ale neřídím se jen tím. Název knihy mě umí ovlivnit.

8. Číst nebo slyšet?
Audio knihy vyzkoušené nemám, tak číst.

9. S obalem nebo bez obalu?
Spíš s obalem.

10. Záložka nebo oslí rohy?
Určitě záložka, mám jich několik. Používám třeba i pohledy.

Tak to jsou mé odpovědi. Pokud se vám článek líbil a chcete se inspirovat a sepsat tento článek také, budu ráda. Můžete se pochlubit a napsat odkazy svých článků do komentářů.

Přeji pohodový večer.

2 komentáře:

  1. Jsem moc ráda, že jsi se inspirovala :) Psí poslání bych si taky ráda pořídila, přestože je to paperback. A zrovna před chvílí jsem viděla ukázku z filmu a hodně mě zlákala :) A relax v knihkupectví znám, klidně vydržím chodit jen tak mezi regály dobu, prohlížet knihy a kochat se :)

    OdpovědětVymazat
  2. To jsou otázky u kterých bych někdy nevěděla co odpovědět. Dilema :D
    Ke každému bych měla strašně moc dodatků, proč jo a proč by to nešlo :D

    OdpovědětVymazat