neděle 15. ledna 2017

Sběratel skleněném - Cecilia Ahern

Sběratel skleněnek - Cecilia Ahern
Nakladatel: Omega
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2016/10
Počet stran: 248
Vazba: Pevná

Anotace: Zapomenuté dětství. Objevený život. Co kdybyste měli jen jeden den na to, aby zjistili, kým jste doopravdy byli?


Když Sabrina Boggs narazí na tajuplnou věc svého otce, objeví pravdu, které nemůže uvěřit. Známý muž, se kterým vyrůstala, je náhle cizí.
V ten moment nastává nečekaný zlom v jejím monotónním každodenním životě. Má jen jeden den na to, aby odhalila tajemství muže, o němž si myslela, že už všechno ví. Den, kdy vyplují na povrch vzpomínky, příběhy a lidé, o kterých neměla ani tušení. Den, který navždy změní jí i lidi kolem ní.
SBĚRATEL SKLENĚNEK je provokativní román o tom, jak i naše nejobyčejnější rozhodnutí mohou mít nedozírné důsledky pro náš život. A že někdy musíme nejprve porozumět jinému člověku, abychom byli schopni porozumět sami sobě.

Byl jeden malý chlapec, který byl zavřený za trest v temné místnosti. Zavřel ho tam kněz Otec Murphy. Chlapec byl zavřený hodně dlouho a mladší kněz chlapci donesl kuličky a ukázal mu jak hrát. Kuličky a skleněnky provází chlapce celý život a ovlivní celý jeho život. Chlapec žije s matkou a sourozenci. 

O mnoho let později jsou Sabrině doručeny krabice, které patří jejímu otci. Otec je po mrtvici v nemocnici pro dlouhodobě nemocné a má problémy s pamětí. Sabrina krabice otevře a zjistí, že je v ní velká sbírka skleněnek, i s podrobným seznamem. Zjistí, že nejvzácnější skleněnky chybí. Rozhodne se chybějící skleněnky hledat. Během pátrání se dozvídá mnoho pro ni nových skutečností, o kterých neví. Uvědomuje si také, že o otci nic neví. Sabrina žila s matkou, rodiče se rozvedli, proto jsou nyní nové skutečnosti o otci překvapivé. Najde Sabrina chybějící skleněnky?

Kniha se mi velmi líbila, jedná se o silný příběh chlapce, jehož celoživotní zálibou jsou kuličky a skleněnky. Skleněnky ovlivní v dobrém i špatném celý jeho život i lidí kolem něho. Mnohé jsem si u tohoto příběhu uvědomila.

1 komentář:

  1. Moc pěkná recenze :) Knihu neznám, ale zaujala mě :) Zrovna se chystám na knihu Vadná od stejné autorky :) Tak snad nezklame :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat