neděle 13. září 2015

Září - přečtené knihy

Ahoj.
Přeji pohodovou neděli. Máme skoro polovinu září a zatím jsem přečetla 3 knihy.
Jsou to:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Motýlí ostrov - Corina Bomann



Anotace: Diana Wagenbachová, berlínská právnička, která právě přišla na nevěru svého muže Philipa, odlétá do Anglie, kde umírá její milovaná teta. Ta v posledních slovech prosí Dianu, aby odhalila dlouho chráněné rodinné tajemství. Diana sleduje odkaz, který pro ni teta zanechala v nádherém Tremayne House a objeví o svých dávných předcích naprosto nečekané skutečnosti. Stopy minulosti ji zavedou na druhý konec světa, do exotické krajiny plné nových zkušeností a pocitů. Tam narazí na hořko-sladkou věštbu, která navždy změnila osud její rodiny, na zakázanou lásku, která nikdy neskončila, a také na svůj vlastní osud...

Kniha se mi moc líbila. Poutavý příběh o odhalení rodinného tajemství...
Kniha vypráví o Dianině odhalení rodinného tajemství a současně vypráví událostí roku 1887, příběh sester Victorie a Grace...Také příběh Grace a pana Vikrama...
Za sebe doporučuji.

Další knihou, kterou jsem přečetla, je kniha:

Velká holka - Danielle Steel

Anotace: Viktorie prožila dětství v těle buclaté blonďaté holčičky a od nejútlejšího dětství dobře věděla jedno: že v rodině o ni nikdo příliš nestojí. Narodila se atletickému krasavci Jimovi a překrásné tmavovlásce Christine uprostřed módou posedlého Los Angeles a i přes veškeré své snahy prostě nedovedla zapadnout. Poté, co se jejím rodičům narodila druhá dcera Grace, překrásné děvčátko jako z reklamy, otec Viktorii v hrubém žertu potvrdil, čím pro svou rodinu je a bude: "Ty jsi byla takový zkušební vdoleček. Až teď v naší Grace všechny přísady namíchli správně." Viktoriino trápení se znásobuje tím, jak se pokouší rány na své duši zahojit jídlem a sladkostmi. Zatímco sestřička Grace může jíst cokoli a nepřibere, Viktorie je stále tátova "velká holka" - příliš vysoká, těžkopádná. Brzy začne být jasné, že Viktorie musí odejít z nepřívětivého domova. Odjede studovat do Chicaga a nakonec se jí podaří sehnat vysněnou práci učitelky v New Yorku. S Grace si zůstanou blízké a zdá se, že i Viktorie si konečně najde své místo na slunci. Jenže pak Grace potká Harryho, který jako by z oka vypadl jejich narcistickému a sobeckému otci, a Viktorie cítí, že se její milovaná mladší sestra řítí do neštěstí. Dokáže zabránit tomu, aby se osud neopakoval? A čeká i na ni někde chápavý a laskavý muž, který ji bude milovat takovou, jaká je?

I tato kniha se mi líbila. Prožívala jsem osud Victorie a byla mi blízká. I když ve své rodině byla vždy, hlavně pro svého otce "zkušební vdoleček" a "velká holka", nachází i ona své místo na slunci. Odjede studovat do Chicaga a podaří se jí sehnat vysněnou práci učitelky v New Yorku, kde je úspěšná. Rány na duši řeší jídlem a sladkostmi, tak její váha, tak i její váha jde nahoru, dolů. I toto časem zvládá a hledá sebe sama. Pochopí, že i "velká holka" může být šťastná, milovaná... i když jí v rodině celé roky tvrdili něco jiného. Doporučuji. Časem si tuto knihu přečtu znovu. Zařadila se mezi mé oblíbené knihy od Danielle Steel.

A další knihou byla:

Naia se smí narodit - Mitchell Zuckoff

Příběh americké rodiny, která se musí vyrovnat se skutečností, že jejich dlouho očekávané dítě se narodí s Downovým syndromem.
Kniha má zajímavé téma, ale nakonec mě neoslovila tolik, jak jsem si původně myslela.

Nyní čtu knihu Hrobař - Lisa Jackson. Je ze série Savannah. Před nedávnem jsem četla knihu Všechno mi řekni, která také patří do této série. Nečtu to ve správném pořadí, ale snad to nebude tolik vadit.


V září bych také chtěla přečíst knihu Vražedná aplikace - Robin Cook.
Knihy od Robina Cooka jsem dřív četla hodně, tak jsem na tuto zvědavá.


V knihovně mám rezervováno několik knih:
Kapky štěstí a naděje - Blanka Kubešová
Stříbrná zátoka - Jojo Moyes
Poselství růží - Leila Meacham
Sen o Somersetu - Leila Meacham 
Čas odejít - Jodi Picoultová
Moc se těším až si tyto knihy přečtu. Potom v nějakém dalším článku napíšu, jak se mi knihy líbily.

A co čtete vy? Jak vypadá Vaše hromádka knih na září?

Žádné komentáře:

Okomentovat