neděle 26. listopadu 2017

Marťáskův týden s knížkou 31 + 32

Ahoj
Je tu neděle a také ohlédnutí za mým knižním i neknižním týdnem. A jelikož minulou neděli článek nebyl, tak to bude ohlédnutí za dva týdny. Byly to dva týdny zajímavé jak na přečtené knihy, tak na události. Přeji příjemné čtení.

Přečtené knihy
První přečtenou knihou byla tato velmi zajímavá kniha

Kniha je velmi zajímavá. Skutečný příběh Češky, Slovenský a Polky, které těhotné odjela do koncentračního tábora Osvětim. Už před přečtením jsem tušila, že mě kniha zasáhne, ale nakonec mě zcela odrovnala a už na ni nezapomenu. Období 2.světové války mě zajímá a nepřestává mě šokovat tím, co se v těch časech dělo. Příběhy Anky, Rachel a Prisky jsou silné a zajímavé. Tyto ženy nejen, že Osvětim přežily, ale také v hrozných podmínkách porodily děti. Děti byly sice maličké, ale zvládly to. Je to až nepředstavitelné, že tyto ženy zvládly své těhotenství zatajit, v naprosto hrozných hygienických podmínkách a s minimem jídla děti donosit a porodit. To si v dnešní době už nedokážeme ani představit. Všechny tři ženy se dožily vysokého věku. V knize je i spousta fotek, které příběhy ještě víc dokreslují. Během čtení došlo i na slzy. Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. Knihu doporučuji všem. 

Po dočtení jsem se dlouho rozmyslela, co číst dál. Po dočtení knih, které mě hodně zasáhnou, se mi to stává. Nakonec jsem sáhla po knize, kterou mám v knihovničce už hodně dlouho.
 Kniha se mi líbila a docela nechápu jak jsem mohla tuto knihu nechat tak dlouho čekat v knihovničce na přečtení. Rozhodně jsem sáhla po knize v pravou dobu. Příběh babičky Lolly, dcery Arden a vnučky Lauren se mi líbil. Všechny tři ženy se sejdou u babičky Lolly, když se babičce začne zhoršovat zdravotní stav. Ženy prožijí úžasné dny a všechny si něco uvědomí. Všechny mají náramky s přívěsky. Babička vypráví příběhy. Ke každému přívěsků na jejím náramků se pojí zajímavý příběh a poučení. V příběhu nechybí zajímavé myšlenky, ani láska. Tentokrát jsem při čtení nepoužila lepíky, ale tuším, že po knize brzo sáhnu znovu a napravím to. Kniha nemá úplně nejlepší hodnocení, ale za sebe doporučuji. Je to kniha přesně pro mně, má i určité poselství.

Momentálně se rozmýšlím, co číst dál. Čekají na mě recenzáčky, knihy z knihovny, i knihy z mé knihovničky. Zítra si půjdu po práci do knihovny pro knihy, které mám rezervované. Knih rezervovaných mám víc a ještě víc knih mám v knihovně vyhlédnutých.

Minulý víkend jsem byla v Brně u taťky. Cesta do Brna proběhla v pohodě, jen v Břeclavi jsem se projevila jak "blondýna". Šla jsem na nástupiště, kde měl jet vlak na Brno. Vlak tam stál, tak jsem chtěla nastoupit a než jsem pochopila, že se cpu do špatného vlaku chvilku trvalo. Pak dojel ten správný vlak a bylo to v pohodě. Jen o barvě vlasů to opravdu není.

První zastávkou v Brně byla prodejna Knižního klubu. Prošla jsem celou prodejnu a po dlouhém rozhodování jsem si koupila tuto zajímavou knihu. Knihu jsem koupila i kamarádce k vánocům.

Potom jsem se vypravila k taťkovi. Tam jsem strávila pohodové chvíle plné povídání, dobrot, vinka a pohody. Domů jsem jela v neděli, ale nejdřív jsem se stačila v levných knihách.

Koupila jsem své neteřince Elence knížečku k vánocům. Pak jsem tam viděla tuto knihu a neodolala jsem. Pejsky miluji a miluji knihy o nich.

Koupila jsem si také rodinný plánovací kalendář, také jsou tam pejsci.

Potom jsem šla projít Vaňkovku a zašla do úžasné kavárny Café Práh. Jedná se o tréninkovou kavárnu a je báječná. Dala jsem si výborné toustíky a malinádu. Mňam. Maximální spokojenost. Příjemné prostředí, příjemná obsluha a příjemné ceny. Doporučuji kavárnu navštívit. Já až budu v Brně zajdu do kavárny ráda.

Café Práh

Cesta domů proběhla v pohodě. Jela jsem vlakem RegioJet a byl úplně plný, do posledního místečka.

Během tohoto týdne se celkem nic zajímavého nestalo.

Za měsíc budou vánoce, pomalinku se dostávám do vánoční nálady. Dárky ještě koupené nemám, ale to brzo napravím. Co Vy?

Přeji pohodový večer a úspěšný příští týden.

1 komentář:

  1. Narodili se, aby přežili vypadá hodně dobře.
    Já dárky budu jako vždy shánět na poslední chvíli. :D

    OdpovědětVymazat