neděle 27. srpna 2017

Marťáskův týden s knížkou 17+18+19

Ahoj
Je neděle odpoledne a konečně píšu článek. Tento článek nebude jen o mém knižním i neknižním týdnu, budou to rovnou týdny tři. Tak dlouho jsem tento článek napsala. Už se budu zase snažit psát tento článek pravidelně, 1x za týden. Tak jaké byly uplynulé tři týdny?

1. týden
V prvním týdnu se toho moc neudálo. Návštěva knihovny a v sobotu jsme s manželem byli na narozeninách. Jeho bratr Lada slavil 50-tiny. V neděli mě bylo docela špatně, alkohol stále míň snáším. Už asi stárnu.

Přečtena kniha
Tuto knihu jsem vyhrála v jedné soutěži u Suzanne. Je to už hodně dlouho a kniha dlouho čekala v mé knihovničce na přečtení. Už delší dobu jsem se na knihu chystala a hodně mně na knihu nalákala Verunka. A najednou jsem si chtěla knihu hned přečíst. Na tuto knihu je potřeba ten správný čas. Kniha se mi líbila, je velmi zajímavá a je knihou k zamyšlení. I když už dávno nepatřím do cílové skupiny, pro kterou je kniha určena, kniha mně zasáhla. Zasáhla mně víc, než jsem čekala. Myslím, že kniha není jen pro mladé. Myslím, že knihu si mohou přečíst všichni. V knize je spousta zajímavých myšlenek, našla jsem slova přímo pro mne. Každému kniha může něco dát. Prožijeme příběh Finche a nakoukneme tak, co prožívají lidé jako Finch, lidé s bipolární poruchou. Téma je to velmi zajímavé a lidí jako Finch kolem nás žije mnoho, i když to možná netušíme, jak blízko nás. Zajímavý je i příběh Violet. Za sebe knihu doporučuji a kouknu se i po další knize této autorky Tíha vesmíru.

Při čtení této knihy jsem používala lepíky a používala je hodně. Lepíky většinou používám u jiného tipu knih, ale je to fajn si zajímavé myšlenky si lepíky značit v každé knize.  Lepíky se mnou už budou pokaždé, když budu číst knihy z mé knihovničky.


Tyto lepíky jsou báječné, osvědčily se mi.

Jako další knihu jsem zvolila knihu z mé knihovničky
Knihu jsem četla už několikrát a patří mezi mé srdcovky. Jedná se o nádherný silný příběh. Prožijeme dva příběhy dvou rodin, bydlících spoustu kilometrů od sebe. Přesto jejich životy ovlivní Dar. Je to má nejoblíbenější kniha od Danielle Steel. Na konci pokaždé bulím, i když ten příběh znám.

2. týden
Druhý týden byl o řešení na knižní srazil v Brně s Anetkou. Pochopitelně i návštěva knihovny. 

Knižní srazík s Anetkou byl úžasný. Sešlo se nás 8, byla jsem sice nejstarší, ale vůbec to nevadilo. Holky byly báječné a doufám, že se s nimi brzo zase uvidím. Více si můžete přečíst v samostatném článku zde

Do mé knihovničky přibyly 3 knihy

Jedna z antikvariátu

Dárek od Anetky

A z levných knih na doporučení Foxí.

Přečtena kniha
Alena Mornštajnová je mou oblíbenou autorkou a tak jsem si přečetla i tuto knihu. Kniha se mi líbila. Je to příběh jedné rodiny a jednoho hotýlku v průběhu mnoha let. Knihu doporučuji, ale musím přiznat, že kniha Hana se mi líbila o malinko víc. Zasáhla mně víc. 

A konečně tento týden
Tento týden jsem měla noční. Noční po delší době, bylo to náročné. Pochopitelně i tento týden návštěva knihovny. Vrátit knihu. Další knihy jsem si z knihovny nedonesla, zatím se držím. Otázka jak dlouho. Tento týden jsem z hromadou knih z knihovny pohla, přečetla jsem dvě knihy.

První knihou byla tato
Příběh Bílé náramky znám, četla jsem ten příběh před několika lety. Tak jsem byla zvědavá i na tuto knihu. Kniha je zajímavá.

A pak jsem četla tuto knihu
Nádherný a silný příběh začínající objevením plechové krabice s dopisy. Současnost a návraty do minulosti, mám to v příbězích ráda. Kniha se mi velmi líbila, četla se velmi dobře.

Jakou knihu budu číst teď?
Ještě nevím. Z knihovny mám doma ještě 5 knih a v mé knihovničce čeká spousta skvělých knih na přečtení. Mám v plánu střídat knihy z knihovny a knihy z mé knihovničky.

Přeji pohodovou neděli a úspěšný příští týden. Jakou knihu čtěte Vy?

1 komentář:

  1. Povedené tří týdny a stím alkoholem to je těžký. Já nepiji víceměně skoro vůbec, dám si jednu sklenku a už je skoro po mně :D To není věkem, ale tím, že člověk není zvyklý a má rozum :D

    OdpovědětVymazat