neděle 2. října 2016

Štěně k vánocům - Megan Rixová

Štěně k vánocům - Megan Rixová
Nakladatel: Knižní klub
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2012/07
Počet stran: 240
Vazba: Pevná

Anotace: Když Megan a Ian zjistili, že nemohou mít děti, rozhodli se věnovat čas i úsilí výchově asistenčních psů. A tak se u nich jednoho dne objevila Emma a potom Freddy, roztomilé chlupaté uzlíčky, které bylo potřeba naučit nejrůznějším dovednostem. Práce i štěňata přinášely Megan a Ianovi jen radost, ale horší to bylo, když se s nimi měli loučit a odevzdat je někomu jinému. A potom, jednou o Vánocích, se objevila malá Traffy.

Megan a Ian tvoří šťastný manželský pár. Bohužel se jim nedaří mít děti. Zkouší všechno, léčbu neplodnosti, ale nedaří se. Jednoho dne v novinách narazí na zajímavý inzerát. Organizace Helper Dogs hledá dobrovolníky, kteří by se chtěli stát vychovateli psů. Dobrovolníci se mají starat o štěně vždy 6 měsíců. Megan a Ian se rozhodnou do střediska zavolat a zjistit víc informací. Megan se jede do střediska na den otevřených dveří. Megan je nadšená a tak se rozhodnou s Ianem stát se dobrovolníky. Megan pak pravidelně jezdí do střediska. Jamie Megan doporučí, aby se účastnila výcviku štěňat. Jamie navštíví Megan a Iana doma a doporučí, co by měli doma vylepšit než dostanou štěně. Jednoho dne zazvoní telefon a Megan jede pro štěňátko. Štěňátko se jmenuje Emna a je to hodná psí holčička. Dostane příručku, instrukce a granule pro Emmu. Ian dokoupí ještě potřebné věci. A tím začne  období se psí holčičkou Emmou. Potom začnou jezdit pravidelně s Emmou do střediska, aby se Emma naučila všemu, co asistenční pes musí umět. Megan a Ian si Emmu velmi zamilují a jsou moc smutní, když se přiblíží doba, kdy by měla Emma od nich odejít a jít na další výcvik. Je to pro oba hodně těžké, když ten den nastane. Pak dostanou štěně, tentokrát psího chlapečka jménem Freddy. I Freddyho si Megan s Ianem zamilují, užijí si s ním měsíce, co je s nimi a opět je tu den, kdy má Freddy od nich odejít. I tentokrát je to velmi těžké. Pak zatouží mít štěně, které od nich nebude muset odejít, bude jejich napořád. A tak se objeví psí holčička jménem Traffy.

Kniha se mi velmi líbila, od prvních písmenem a stránek mě příběh úplně pohltil. Je to silný příběh, čte se velmi dobře. Kniha je také příjemnou oddechovkou. Megan i Ian mi byli sympatičtí. Dozvěděla jsem se také zajímavé informace o výcviku asistenčních psů. Je to příběh o tom, že i když se manželům nedaří mít děti, mohou být velmi šťastni. Je to příběh přátelství psa a člověka. Kniha se bude líbit čtenářům, kteří mají rádi knihy o pejscích, jako např. Marley a já. Doporučuji na chystat si i spoustu kapesníčků. Kniha na mě dlouho čekala v knihovničce než na ni došla řada a hned se zařadila mezi mé oblíbené knihy o pejscích, kterou budu číst ještě mnohokrát.

1 komentář: