pátek 28. října 2016

Ve stínu cypřišů - Diane Chamberlainová

Ve stínu cypřišů - Diane Chamberlainová
Nakladatel : Ikar
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2004/05
Počet stran: 368
Vazba: Pevná

Anotace:  Joelle D'Angelové je třicet čtyři let a splnil se jí sen: po dlouhých letech marných pokusů a ztrátě veškeré naděje počala dítě. Zdá se však, že ji tento neočekávaný dar zároveň připraví o všechno, co miluje: o povolání sociální pracovnice v nemocnici, kde díky své profesionalitě i schopnosti soucitu úspěšně řeší problémy mnoha trpících lidí, o domov v čarokrásné krajině kalifornského Montereyského poloostrova, a především o muže, k němuž cítí zároveň lásku i hluboké přátelství.
V této těžké chvíli přichází Joelle na pomoc Carlynn Shireová, lékařka a léčitelka, jejíž osud se s Joelliným již jednou protnul: před čtyřiatřiceti lety jí díky svým zvláštním schopnostem zachránila život. Navzdory stáří a smrtelné nemoci Carlynn pomáhá Joelle a jejímu vyvolenému získat naději na společný život i naději pro jejich dosud nenarozené dítě. Pro Carlynn je však Joellina cesta k víře v budoucnost zároveň cestou ke smíření s minulostí: uvědomí si, že je třeba léčit nejen tělo, ale i duši. Ze stínu cypřišů a z mlh obklopujících pobřeží Tichého oceánu se nakonec vynořuje dlouho skrývané tajemství…


Ellen Lisztová a Johnny Angel žili v domku číslo čtyři s názvem Duha v komunitě Big Sur. Narodila se jim dcera Shanti Joy Angelová. Po odchodu z komunity si změnila jméno na Joelle. Při jejím narození nastaly komplikace a zachránila jí život Carlynn, lékařka a léčitelka, která byla v komunitě na návštěvě u kamarádky a měla dar léčit. Tento příběh nás přenese o mnoho let později, kdy se Joelle dozví, že po dlouhých letech snažení je konečně těhotná. Pracuje jako sociální pracovnice v nemocnici. Rozhodne se těhotenství tajit a chce se odstěhovat jinam, kde by začala nový život. Díky Joelle se dali dohromady její kamarádka Mara a kolega Liam. Narodil se jim syn Sam. U porodu však nastaly komplikace a zdravotní stav Mary byl velmi vážný, museli jí umístit do ústavu, kde ji Joelle i Liam často navštěvovali. Naděje na uzdravení Mary jsou hodně malé. Mezi Joelle a Liamem se rozvinulo přátelství. Joelle vyhledá Carlynn a chce Maře pomoci. Carlynn, i když už dlouho neléčí, přijede se na Maru podívat a začne Maru léčit. Zlepší se zdravotní stav Mary? Jaký vztah budou mít Joelle a Liam? Vedle tohoto příběhu se více dozvídáme i o Carlynn a její sestře Lisbeth.

Kniha se mi velmi líbila. Jedná se o velmi silný a zajímavý příběh. Konec mě trošku překvapil, jinak jsem si čtení tohoto příběhu užívala. Knihu jsem měla přečtenou rychle a už jsem se dívala, jestli nemají v knihovně další knihy, této skvělé autorky. Doporučuji především ženám, které zajímá léčitelství a zázraky.

Žádné komentáře:

Okomentovat