sobota 21. března 2020

Noční návštěva - Carol Goodmanová

Noční návštěva - Carol Goodmanová 


Během jedné zimní noci, uprostřed sněhové bouře, jede Alice se svým synem  Orenem autobusem. Prchají před jejím násilnickým manželem. Jestli se jim to povedlo se dozvíte, když si knihu Noční návštěva přečtete. 


Název: Noční návštěva 
Autor: Carol Goodmanová 
Nakladatel: Cosmopolis 
Rok vydání: 2020 
Počet stran: 246

Recenze 

Během jedné zimní noci, uprostřed sněhové bouře jede Alice se svým synem Orenem autobusem. Prchají před jejím násilnickým manželem. Alice řekne synovi, že jedou do bezpečí. Putují dlouho a na jedné autobusové zastávce Oren najde leták krizové linky charitativní organizace, která se jmenuje Útočiště. Alice se rozhodne do Útočiště zavolat. Během hovoru se dozví, kde s Orenem mají čekat na pomoc. Čeká na ně žena jménem Mattie. I když by je Mattie měla doprovodit na jiné místo, vezme je k sobě domů. Mattie bydlí v polorozpadlém domě v lese. Jedním z důvodů, proč je Mattie vzala k sobě domů je ten, že Oren Mattie hodně připomíná bratra Caleba. Obě ženy mají mnoho tajemství, která postupně vyplouvají na povrch. Není jasné, která je ve větším nebezpečí a která z nic je více nebezpečná.

Kniha se mi líbila, četla se mi dobře. Napínavý příběh od začátku až do konce s duchařskými prvky. Střídají se kapitoly Alice a Mattie. Příběh tak čtenář pozná z úhlu pohledu obou žen. Líbilo se mi jak postupně se odhalovala tajemství obou žen a vše do sebe zapadlo. A zároveň je to příběh plný překvapení. Za sebe knihu doporučuji. Své čtenáře si určitě najde.

Za poskytnutí recenzního výtisků děkuji Nakladatelství Cosmopolis

Moje hodnocení: 100%



Žádné komentáře:

Okomentovat