neděle 4. září 2016

Návrat do českého pekla - Barbora Koudelková, Mila Bárta

Návrat do českého pekla - Barbora Koudelková, Milan Bárta
Nakladatel: Alpress
Návrat do českého peklaPořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2008/06
Počet stran: 232
Vazba: Pevná

Anotace: 

Celý národ sledoval příběh mladé Češky, která se zamilovala do Afričana, odjela za ním do Ghany a stala se zajatkyní nigerijské mafie. Báře se podařilo přežít brutální mučení černošským přítelem, nelidské podmínky ghanského vězení a uprchnout i se svými dvěma dětmi. Konečně se žena, životem víc než zkoušená, vrací do vlasti. Ale ani zde se růžový sen nekoná: ona ani děti nemají české doklady, je zadlužená a na konci sil. Ocitne se úplně na dně, a tak jí úřady obě děti odeberou. Dokáže se Bára ještě zvednout?

Po příletu do Čech a prvním odemknutím nového bytečku začne Barboře a dětem nový život. Nový život, který je plný problémů, hlavně finančních. Svůj příběh vypráví v článku časopisu Chvilka pro tebe a později i v televizi v reportáži na Nově. Po odvysílání reportáže se ozývají lidé, kteří chtějí pomoci. Ozývají se ovšem i věřitelé, kteří chtějí peníze, které jim dluží Ken. 
Pak se objeví muž jménem Marcel, který Barboře na slibuje, že jí od problémů pomůže. Barboru s dětmi přestěhuje na krátkou dobu na chalupu. Na chalupě jsou nakonec delší dobu. Později se Barbora pokusí o sebevraždu, následuje pobyt v nemocnici, pak na psychiatrii. Děti ji odeberou. 
Při pobytu na psychiatrii se seznámí s Davidem, ke kterému se na nějakou dobu přestěhuje. Nedělá to dobrotu, tak nějakou dobu žije na chatě rodičů a později u kamarádky. Tam dojde k nešťastné události, tak jí děti znovu odeberou. Pak se přes inzerát seznámí s Radkem.

I další osudy Barbory jsem četla se zatajeným dechem a slzami v očích a držela palečky, aby vše dopadlo dobře. Knihu jsem měla přečtenou brzo.

Žádné komentáře:

Okomentovat