pondělí 1. ledna 2018

PŘEČTENÉ KNIHY - PROSINEC 2017

Ahoj
Během měsíce prosince jsem přečetla 6 knih
  • 3 knihy z knihovny
  • 2 knihy z mé knihovničky
  • 1 knihu půjčenou od kolegyně z práce
1. Než jsem tě poznala

Na knihu jsem se těšila hodně dlouho. Kniha se mi líbila, je to nádherný příběh. Knihu jsem měla půjčenou z knihovny, časem bych si chtěla koupit knihu do své knihovničky.

2. Vábení pouště


Knihu jsem měla půjčenou od kolegyně z práce a knihu jsem přečetla v práci o přestávkách. Kniha se mi líbila. Poutavý příběh z pouště.

3. Život ve dvou

Tato kniha se mi líbila moc. Knihu jsem měla půjčenou z knihovny a dostala se mi do rukou v tu pravou dobu. Příběh o vztazích, lásce, odcizení, o naději, o nových začátcích. Příběh je také k zamyšlení. Doporučuji

4. 40 dní pěšky do Jeruzaléma

Kniha se mi líbila. V knize jsem se dozvěděla spoustu zajímavých věcí, navštívila tak místa, kam se pravděpodobně nepodívám a hodně jsem se smála. Smála se tak až mě tekly slzy. Autorův humor nebude pro každého, ale mně se kniha líbila. Doporučení - nečíst na veřejnosti.

5. Děti, které přežily Mengeleho

Příběh dvojčat Evy a Miriam je velmi zajímavý. Příběh je vyprávěný z pohledu Evy, desetileté dívky. Dívky měly štěstí, že přežily Osvětim, i medicínské experimenty Josefa Mengeleho. Byly hladové, nemocné v hrozných podmínkách, ale zvládly to. Tyto dívky mohly chodit do školy, hrát si a místo toho den co cen bojovaly o přežití. Spousta dětí neměla štěstí jako ony. Knihu doporučuji. Četli jste knihy o medicínských experimentech Josefa Mengeleho? Doporučíte? Budu ráda.

6. Chlapec na dřevěné bedně


Příběh Leona Leysona a jeho rodiny je velmi zajímavý. Během války jeho život ovlivnil muž jménem Oskar Schindler. Během války Leonovi a jeho rodině hodně pomohl. I tak to byl hrozné období. Bez pomoci, důvtipu a risku Oskara Schindlera by neměli šanci na přežití. Oskar Schindler pomohl během války 1200 židům, před jistou smrtí. Knihu doporučuji. Já knihu kupovala v levných knihách. Tak pokud vás toto období zajímá, zaběhněte do levných knih, jestli tam knihu mají.

Kolik knih jste v prosinci přečetli Vy? Pochubte se.



1 komentář:

  1. Já bohužel nestihla přečíst žádnou knihu, i když bych hrozně ráda chtěla. Takže tebe obdivuji, že dokážeš tolik číst :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat