neděle 20. srpna 2017

Putování po Brněnských antikvariátech s Anetkou


Ahoj
Už ve chvíli, kdy jsem zjistila, že Anetka tuto akci plánuje, jsem chtěla jsem na tu akci jet. Nevěděla jsem, jestli mi to vyjde a nic do toho nevleze, ale dopadlo to dobře. A nastal ten dlouho očekávaný den. Na chystala jsem si věci a šla na vlak. Cesta proběhla v pohodě a brzo už jsem byla v Brně. V Brně jsem byla brzo a tak jsem nejdříve zamířila do Vaňkovky a tam narazila na zajímavý obchůdek sdružení Práh a koupila si toto nádherné sovičkové mýdlo.
Doplnila jsem také mou zásobu lepíků.
Stavila jsem se i v knihkupectví Dobrovský a v levných knihách. Odolala jsem a nic si nekoupila. Zatím. Pak už jsem zamířila na místo, kde jsme měli sraz. Anetka tam už čekala a tak jsme si velmi příjemně popovídaly a čekaly na ostatní. Potom jsme zamířily do antikvariátu. V antikvariátu to bylo velmi příjemné a každá jsme si vybraly nějakou knížečku a také si povídaly. Já si vybrala tuto knihu. Pokukuji už po ní nějakou dobu a tak, když jsem tam knihu uviděla, rozhodla jsem se, že si ji koupím.
Potom jsme se přesunuly do kavárny Pilát. Daly si něco dobrého a pořádně si popovídaly o knihách, o booktube a o všem možném. Já jsem si dala vídeňskou kávu a zákusek. Bylo to výborné. 

Anetka pro nás vymyslela i soutěž. Každá jsme získaly knihu a Anetka nám do knihy napsala nádherné věnování.
Povídání s holkami bylo velmi příjemné a cítila jsem se s nimi výborně a vůbec nevadilo, že jsem byla o hodně let starší. Zjišťuji stále víc, že když se sejdou lidičky se stejnými zájmy, věk není důležitý. Je to jen číslo. Záleží spíš na tom, jestli si mají vzájemně co říct. Pak nezáleží na věkovém rozdílu. Holky byly báječné, tak doufám, že se brzo zase uvidíme.

Pak jsme se společně vypravily do levných knih a tam jsem si koupila tuto knihu. Mluvila o ní Foxí a dost mně na ni nalákala. 

A pak jsme zamířily do Vaňkovky, do knihkupectví Dobrovský. Tam jsem odolala a ne koupila nic. Pak jsem už musela jít na vlak a tak jsem se s holkami rozloučila, i když se mi vůbec nechtělo ukončit ty pohodové hodinky s Anetkou, holkami a knihami. Vlak jsem stihla v pohodě, i autobus v Břeclavi. Domů jsem dojela v pořádku, příjemně unavená, plná dojmů a také jsem měla o čem přemýšlet.

Anetko děkuji, že jsi pro nás zorganizovala tuto vaječnou akci a všem zúčastněným za báječný den. Doufám, že si to brzo zopakujeme.

5 komentářů:

  1. Antikvariáty miluju! A že jich v Brně máme. Hrozně ráda "zachraňuju" knížky z těch krabic, kde jsou špatně prodejné knížky za pár korun. Většinou tam totiž bývá aspoň jedna od nějaké skvělého spisovatele, zvlášť od těch českých.

    OdpovědětVymazat
  2. Výstižné :) moje cesta sice nebyla tak jednoduchá, ale také jsem dorazila a potvrzuji, že to stálo opravdu za to. Myslím, že na to všichni budeme ještě nějakou chvilku vzpomínat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, moc ráda jsem tě znovu viděla :)
    Jsem moc ráda, že jsi nakoupila v obchůdku Prahu, pracuji tam a je skvěl, že jsi podpořila dobrou věc. A co mi teda udělalo radost, je tvoje koupě Agnes :) Jsem moc zvědavá co na ni řekneš :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to ti ten výlet závidím :D Knihy znám a jsou skvělé :)

    OdpovědětVymazat