pondělí 21. listopadu 2016

Žila jsem již před staletími - Barbara Erskinová

Žila jsem již před staletími - Barbara Erskinová
Nakladatel: Brána
Pořadí vydání: 3.
Rok a měsíc vydání: 2008/06
Počet stran: 528
Vazba: Pevná


Anotace: Úspěšná novinářka Jo Cliffordová dostává za úkol napsat sérii článků o metodě �návratů do minulosti" - probuzení vzpomínek na minulá zrození pomocí hypnotického transu. Netuší, že tím uvede do pohybu lavinu zážitků ze své dřívější existence středověké šlechtičny, lady Matyldy z Hay, která prožila svůj život ve Walesu za vlády krále Jana. Čtenář s bezdechým napětím sleduje proplétání osudů z reálného světa a z minulosti až k nečekanému rozuzlení.

Jo Cliffordová je pověřena úkolem napsat sérii článků o hypnóze, o návratech do minulosti, regresi. Jo už byla v minulosti zhypnotizovaná, ale je přesvědčena, že to nebylo úspěšné, nic si nepamatovala. Bylo to, ale opravdu tak? Přes tuto zkušenost se Jo nechá znovu zhypnotizovat. Zjistí, že žila už před mnoha staletími jako Matylda de Braose, která žila ve Walesu za vlády krále Jana. A tak postupně prožívá život Matyldy. Je to pro ni náročné psychicky, i fyzicky. Mnohokrát je rozhodnuta už skončit, nepátrat dál, ale zvědavost je silnější a také dojde k mnoha událostem, tak ani nemůže přestat. Jede i na Místa, kde Matylda žila. Prožije opravdu život Matyldy až do konce? Je to skutečnost, nebo v tom celém má prsty i někdo jiný? Jakou roli mají v příběhu Nick, Sam, Tim nebo Judy?

I když nějakou dobu trvalo, než jsem se do knihy začetla, kniha se mi velmi líbila. Příběh se odehrává v současnosti, i v minulosti, kde prožíváme život Matyldy de Braose. Téma hypnózy je hodně zajímavé, i když nevím, jestli bych chtěla prožít to, co prožila hlavní hrdinka. Možná by bylo zajímavé zjistit kým jsme byli v minulém životě. Konec příběhu je zajímavý. Barbara Erskinová je moje oblíbená autorka, určitě sáhnu brzo po další knize. Knihu doporučuji čtenářkám, které mají rády historii, zajímají se o hypnózu a mají rády příběhy které se odehrávají současně v současnosti i v minulosti.


2 komentáře: